Ongewone logies in haven van Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen biedt sinds kort een ongewone vorm van logies aan: overnachten aan boord van een inspectieschip.

De Deense hoofdstad Kopenhagen biedt sinds kort een ongewone vorm van logies aan. Er kan worden geboekt voor een verblijf op een voormalig inspectieschip dat ooit werkelijk dienst heeft gedaan.

Het schip was actief in de wateren rondom Groenland, het grootste eiland ter wereld dat formeel tot het koninkrijk Denemarken behoort. Het gaat om de Arctic Janus, dat in 1974 uit 450 eikenstammen werd gebouwd om in de arctische wateren inspecties te gaan uitvoeren.

Het ligt nu afgemeerd aan de kade in het stadsdeel Christianshavn – tegenover de uitgaanswijk Nyhavn en op zichtafstand van opmerkelijk nieuwe gebouwen, zoals de Opera en het Koninklijk Theater. Het metrostation Christianshavn ligt op vijf minuten lopen.

De Arctic Janus brengt gasten een beetje in Groenlandse sfeer en biedt in acht cabines plaats aan maximaal twaalf personen. Er wordt gewerkt volgens het concept Bed & Breakfast.

Overnachting in een cabine voor twee personen kost omgerekend 94 euro. Een kajuit met plaats voor maximaal vier personen komt op ongeveer 148 euro per nacht. Linnengoed en handdoeken zijn inbegrepen in de prijs. Het ontbijt kost rond 8 euro per persoon.

Informatie

Arctic Janus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content