Er was onenigheid of de toren die opgetrokken werd op de plaats van de vernielde WTC-torens in New York, dan wel de Willis Tower in Chicago de hoogste is.

Architecten van de internationale vakorganisatie Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) oordeelden dat de antenne bovenaan de New Yorkse toren wel meetelt om de hoogte van de toren te berekenen.

Inclusief de antenne/pijl van 124,4 meter, is de wolkenkrabber 541,3 meter hoog. De architecten van CTBUH oordeelden dat de antenne een permanent architecturaal element is, en geen technisch-functioneel onderdeel van de toren. En dus delft de Willis Tower met 442 meter het onderspit.

Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring

One World Trade Center werd gebouwd op de plaats waar de WTC-torens stonden in Manhattan. Bij de aanslagen van elf september waren de twee torens ingestort. Inclusief de pijl, is het gebouw 541,3 meter of 1.776 voet hoog. Dat is een symbolische verwijzing naar de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring in 1776. De pijl is volgens CTBUH ook een verwijzing naar de vlam van het Vrijheidsstandbeeld.

De Burj Khalifa in Dubai is met 830 meter de hoogste toren ter wereld. (Belga/MS)

Er was onenigheid of de toren die opgetrokken werd op de plaats van de vernielde WTC-torens in New York, dan wel de Willis Tower in Chicago de hoogste is. Architecten van de internationale vakorganisatie Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) oordeelden dat de antenne bovenaan de New Yorkse toren wel meetelt om de hoogte van de toren te berekenen. Inclusief de antenne/pijl van 124,4 meter, is de wolkenkrabber 541,3 meter hoog. De architecten van CTBUH oordeelden dat de antenne een permanent architecturaal element is, en geen technisch-functioneel onderdeel van de toren. En dus delft de Willis Tower met 442 meter het onderspit.Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring One World Trade Center werd gebouwd op de plaats waar de WTC-torens stonden in Manhattan. Bij de aanslagen van elf september waren de twee torens ingestort. Inclusief de pijl, is het gebouw 541,3 meter of 1.776 voet hoog. Dat is een symbolische verwijzing naar de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring in 1776. De pijl is volgens CTBUH ook een verwijzing naar de vlam van het Vrijheidsstandbeeld. De Burj Khalifa in Dubai is met 830 meter de hoogste toren ter wereld. (Belga/MS)