Onder het Zuiderkruis

Reiziger/schrijver Marc Helsen trok dwars door Afrika met de bus en trein en schreef er het zeer vermakelijke boek Onder het Zuiderkruis over.

Marc Helsen is een geboren reiziger/reisschrijver. Eerder verscheen De groote trek over zijn wereldreis en Ver van mijn bed over uiterst afgelegen bestemmingen. Zijn nieuwste heet Onder het Zuiderkruis. Dwars door Afrika met trein en bus.

Helsen doorkruiste heel Afrika met alles wat wielen, zeilen of poten heeft. Afrika is het favoriete continent van Helsen omdat je “ondanks alle ellende, nergens zoveel plezier kunt maken als in Afrika”.

Ondanks alle moeilijkheden onderweg geniet hij van zijn trektocht en vooral van zijn ontmoetingen met de Afrikanen. Als lezer leer je dat de sharia in Soedan heel anders werkt dan in Saudi-Arabië, ontdek je waarom de hitte in Oost-Afrika onze voorouders dwong rechtop te gaan lopen en zie je de ellende in Kibera, de sloppenwijk van trendy Nairobi.

Marc Helsen raadt iedereen een reis door het echte Afrika aan : “Afrika doet u beseffen hoe ongeïnspireerd het leven in het veilige Europa kan zijn.”

Marc Helsen – Onder het Zuiderkruis
Uitgeverij: Lannoo
aantal pagina’s: 208
Prijs: 22,95 euro
ISBN: 978-90-209-9254-0
Ook verkrijgbaar als e-book

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content