Omzet kusttoerisme krijgt stevige knauw

© Belga

Vakantiegangers aan de Belgische kust spenderen maar liefst 16 procent minder dan in 2005. In 2011 overnachtten 14 miljoen vakantiegangers aan de kust, 15 procent minder in vergelijking met 2005.

Vakantiegangers aan de Belgische kust spenderen maar liefst 16 procent minder dan in 2005. Dat blijkt uit een rapport van Toerisme Vlaanderen dat De Morgen kon inkijken. In 2011 overnachtten 14 miljoen vakantiegangers aan de kust, 15 procent minder in vergelijking met 2005.

Vooral het aantal overnachtingen in appartementen of woningen via een immokantoor ging achteruit. Dat heeft een weerslag op de totaalomzet: zes jaar geleden spendeerden vakantiegangers nog 1,05 miljard euro tijdens hun verblijf aan de kust, nu is dat nog 891 miljoen.

Dat er minder overnachtingen in vakantieverblijven zijn, wordt volgens Stef Gits van Toerisme Vlaanderen voor een deel verklaard doordat meer mensen investeren in een tweede verblijf aan de kust. Daarnaast komen er niet minder mensen naar de kust, ze blijven alleen minder lang, luidt het. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content