Dat heeft de Amerikaanse luchthavenorganisatie Transportation Security Administration (TSA) bekendgemaakt.

Rapiscan, de fabrikant van de apparaten, had de opdracht gekregen om tegen juni software te ontwikkelen die minder onthullende beelden van de passagiers zou tonen. Nadat de onderneming meedeelde die deadline niet te zullen halen, besliste de TSA om het contract te beëindigen.

Rapiscan zal tegen eind mei de 174 bodyscanners van de luchthavens verwijderen.

De scanners werden ingezet om gemakkelijker verborgen wapens en andere verboden voorwerpen te kunnen detecteren. Maar ze tonen de lichaamscontouren net iets te gedetailleerd, waardoor er een golf van protest opstak tegen het gebruik van de apparaten. (Belga/MS)

Dat heeft de Amerikaanse luchthavenorganisatie Transportation Security Administration (TSA) bekendgemaakt. Rapiscan, de fabrikant van de apparaten, had de opdracht gekregen om tegen juni software te ontwikkelen die minder onthullende beelden van de passagiers zou tonen. Nadat de onderneming meedeelde die deadline niet te zullen halen, besliste de TSA om het contract te beëindigen. Rapiscan zal tegen eind mei de 174 bodyscanners van de luchthavens verwijderen. De scanners werden ingezet om gemakkelijker verborgen wapens en andere verboden voorwerpen te kunnen detecteren. Maar ze tonen de lichaamscontouren net iets te gedetailleerd, waardoor er een golf van protest opstak tegen het gebruik van de apparaten. (Belga/MS)