Ommegang trekt op 5 en 7 juli door Brusselse straten

© Belga

Het historische evenement Ommegang in Brussel vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 juli.

De Ommegang, het historisch evenement dat de blijde inkomst van Keizer Karel in Brussel in 1549 herdenkt, vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 juli.

Een van de belangrijkste nieuwigheden dit jaar is de aanwezigheid van de Franse acteur Jean-Pierre Castaldi. Hij zal de rol van heraut invullen.

De organisatoren zullen voortaan een gerenommeerd acteur uitnodigen op elke nieuwe editie van de stoet. De historische Ommegang herdenkt de blijde intrede van Keizer Karel V en zijn gevolg in 1549. Meer dan 1.400 figuranten in traditionele klederdracht zullen door de straten van Brussel defileren.

Na de tocht vindt er op de Grote Markt een spektakel plaats. Twee operazangers, de tenor Sébastien Romignon Ercolini en de contratenor Dominique Corbiau, zullen er het vocale deel verzekeren. Dit met speciaal voor de Ommegang gecomponeerde muziek door Ernst Wolfgang Meinrath.

Op de Grote Zavel zal er opnieuw een middeleeuws dorp geïnstalleerd worden. Alle animatieactiviteiten daar zijn zoals steeds gratis. De plaatsen voor het spektakel op de Grote Markt kosten van 35 tot 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content