Ommegang in Brussel van start gegaan

© Belga

De 84ste editie van de Brusselse Ommegang is van start gegaan. Op vier locaties, met onder meer een nieuw middeleeuws handelsdorp, baadt het centrum van Brussel drie dagen lang in de tijd van toen. De kers op de taart is de historische stoet naar de Grote Markt.

De 84ste editie van de Brusselse Ommegang is van start gegaan. Op vier locaties, met onder meer een nieuw middeleeuws handelsdorp, baadt het centrum van Brussel drie dagen lang in de tijd van toen. De kers op de taart is de historische stoet naar de Grote Markt. Tijdens het festijn zijn er vier locaties waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de middeleeuwen. Op de Grote Markt zijn er dinsdag- en donderdagavond voorstellingen van de Ommegang.

Het twee uur durende spektakel beeldt het onthaal van Keizer Karel uit op de Grote Markt van Brussel in 1549. De vertellers van dienst zijn de Franse acteur Jacques Weber, de Vlaamse humorist Bert Kruismans en de Waalse zangeres Jo Lemaire die voor de gelegenheid vertaalt naar het Engels.

Net als vorig jaar opent vanaf de namiddag een middeleeuwse markt op het Agoraplein en een middeleeuws dorp op het plein van de Grote Zavel.

Nieuw dit jaar is een middeleeuws handelsdorp aan de achterkant van de Beurs. Bezoekers kunnen er delicatessen proeven en
producten ontdekken van ambachtslui.


De Ommegang lokt elk jaar ruim 1.000 toeristen naar de hoofdstad. De historische stoet vertrekt dinsdag en donderdag om 20u40 van de Grote Zavel naar de Grote Markt.

Plaatsen op de Zavel zijn gratis, wie op de markt wil kijken betaalt minstens 37,5 euro voor het spektakel. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content