Olympische Spelen luiden nieuw begin in voor Eurostar

© Belga

Eurostar zal tijdens de periode van de Olympische en Paralympische Spelen meer dan 1 miljoen passagiers vervoerd hebben.

Eurostar zal tijdens de Olympische en Paralympische Spelen meer dan 1 miljoen passagiers vervoerd hebben en laat nu al een groei van 2 procent noteren ten opzichte van 2011. Dat zegt de internationale director of sales van Eurostar Darren Williams in een interview met de Engelse reiswebsite Breaking Travel News over het Eurostar van nu en van de toekomst.

“We verwachten tijdens de Olympische en Paralympische Spelen meer dan een miljoen passagiers naar en van Londen te voeren”, zegt Williams. “Een groot deel daarvan zijn mensen uit landen buiten Europa zoals de VS, Australië en de BRIC -landen die de Spelen als aanleiding hebben genomen om Europa te ontdekken.”

Naast de Olympische fans heeft Eurostar al meer dan 1.000 atleten en omkaderingsleden vervoerd uit landen als Frankrijk, België en Nederland maar ook uit de VS, Canada, Tunesië, Japan, China, Vanuatu, Nieuw-Zeeland, de Comoren, Brazilië, Mauritius, Australië en Armenië.

De Ferrari van het hogesnelheidsnet

Die brede waaier aan nationaliteiten is een goede zaak voor spoorwegmaatschappij Eurostar die van een meer internationaal cliënteel een prioriteit heeft gemaakt.

“Het aantal passagiers van buiten Europa ligt in de eerste helft van 2012 elf procent hoger dan in 2011. Een stijging die we toeschrijven aan het toenemend aantal reizigers uit de VS, Australië en de BRIC-landen die een rit met de Eurostar als een onontbeerlijke ervaring zien tijdens hun reis door Europa”, aldus Williams.

Een trend die vanaf 2013 en 2014 allicht verder zal toenemen wanneer de investeringen van 700 miljoen Britse pond hun vruchten beginnen afwerpen.

“Alle treintoestellen krijgen een stevige opknapbeurt. Daarvoor werken we samen met het Italiaanse designhuis Pininfarina, bekend van de vormgeving van auto’s als de Ferrari FF, Ferrari F12Berlinetta en de Ferrari 458 Italia”, weet Williams.

De expansiedrang van Eurostar

Daarnaast breidt de Eurostarvloot uit met 10 nieuwe Siemenstreinstellen die vanaf 2014 ingezet zullen worden.

De e320-stellen zullen tot 20 procent meer passagiers (900) kunnen vervoeren dan de huidige stellen (750). Daarenboven zijn ze volledig uitgerust met de meest geavanceerde wifi- en infotainmentsystemen.

Dankzij die systemen zullen Eurostarpassagiers naast films kijken, muziek luisteren en internetten, ook de actuele reis- en bestemmingsinformatie kunnen volgen. Dat doet wel erg denken aan de infoschermen op de meeste vliegtuigtoestellen en dat is geen toeval.

“Een van onze topprioriteiten is meer passagiers te overtuigen om eerder voor een reis via het hogesnelheidsnet te kiezen dan voor een korte-afstandsvlucht. Daarom werken we nauw samen met de infrastructuurmaatschappijen en spoorwegpartners om het hogesnelheidstreinnetwerk te optimaliseren”, vertelt Williams.

De grootste sterkte van de nieuwe e320 toestellen is dan ook niet toevallig hun interoperabiliteit: de toestellen kunnen op het hele Europese hogesnelheidsnetwerk ingezet worden. (LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content