Olympische kost in beeld: 10 Braziliaanse specialiteiten
Een man legt de laatste hand aan hét Braziliaanse gerecht: feijoada, een dikke bonen- en vleesstoofpot.
Traditionele bolinhos de bacalhau, of gefrituurde kabeljauwballetjes.
Onmisbaar in de Braziliaanse keuken: worstjes.
Stevige kost: paes de queijo (kaasbrood)
Met een stevig stuk gebraden vlees krijg je elke Braziliaan stil.
In dit stalletje worden podrao, (Portugees voor ‘bedorven’) verkocht.
Die podrao klinkt niet erg smakelijk, maar eigenlijk is valt het best mee: Brazilianen bedoelen er een hotdog of burger mee die je samenstelt naar eigen smaak.
Talloze marktkraampjes verkozen pastel de feira, een zoet gebak.
Een vrouw bereidt een gerecht met banaan en tapioca.
Een trotse chef toont zijn gefrituurde sardines in het restaurant Beco das Sardinha in Rio de Janeiro.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier