Bij het laatste incident maandag had de dertigjarige olifant "Duan" niet kunnen weerstaan aan de geuren die uit een klein restaurant kwamen. Het gebouw werd zwaar beschadigd door het gewicht van het zoogdier. "Hij wilde zout, suiker en andere smaakmakers. Hij houdt van eten", zo luidde de uitleg van Kanchit Srinoppawan, hoofd van het nationaal park van Khao Yai, in het centrum van Thailand.

Tijdens het weekend was een andere mannelijke olifant al op de motorkap van een auto geklommen. "Toen ze de olifant zagen, zijn alle bestuurders gestopt en de olifant durfde de straat niet meer oversteken. Hij raakte gestresseerd en heeft de auto vertrappeld", aldus Kanchit. Daarbij raakte niemand gewond. Het was al de tweede keer dit jaar dat in het gebied een wagen door een olifant werd aangevallen.

(Belga)

Bij het laatste incident maandag had de dertigjarige olifant "Duan" niet kunnen weerstaan aan de geuren die uit een klein restaurant kwamen. Het gebouw werd zwaar beschadigd door het gewicht van het zoogdier. "Hij wilde zout, suiker en andere smaakmakers. Hij houdt van eten", zo luidde de uitleg van Kanchit Srinoppawan, hoofd van het nationaal park van Khao Yai, in het centrum van Thailand. Tijdens het weekend was een andere mannelijke olifant al op de motorkap van een auto geklommen. "Toen ze de olifant zagen, zijn alle bestuurders gestopt en de olifant durfde de straat niet meer oversteken. Hij raakte gestresseerd en heeft de auto vertrappeld", aldus Kanchit. Daarbij raakte niemand gewond. Het was al de tweede keer dit jaar dat in het gebied een wagen door een olifant werd aangevallen.(Belga)