Ode aan de slow travel: drie reisboeken om bij weg te dromen

© p.256_Slow Escapes,gestalten2022
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: interessante lectuur over het concept slow travel.

GRATIS RUST

Maartje Diepstraten is de vrouw achter de Nederlandse website en Instagramaccount Barts Boekje, en de auteur van de populaire reisgidsen Little Escapes. Onlangs publiceerde ze het e-book Rust!, waarin ze meer dan vijftig Nederlandse adressen verzamelt vlak bij een stad en toch weg van de drukte. Van picknickbankjes tot theetuinen, glampings of de mooiste dorpen aan het water. Je kunt de gids gratis downloaden.

bartsboekje.com/50-adressen-om-je-terug-te-trekken

© GF
ONDER DE STERREN

Het reisboek Slapen onder de sterren van Lonely Planet gidst lezers langs meer dan tweehonderd glampings, boomhutten, natuurcampings of wildkampeerplekken. De tips zijn verspreid over Europa en in elke regio krijg je een introductie over de lokale regels omtrent kamperen in de natuur.

25,99 euro, Kosmos Uitgevers.

© GF
STOP DE TIJD

De Franse reisjournaliste Clara Le Fort lanceerde zopas het boek Slow Escapes. De bijna driehonderd prachtig vormgegeven pagina’s ademen slow travel, met tips voor hotels en gasthuizen waar de tijd altijd trager lijkt te tikken. Van een schapenboerderij in het noorden van IJsland tot een finca in het hart van Andalusië. Alleen al bladeren in het boek brengt je in een andere wereld.

45 euro, Gestalten.

© GF

Partner Content