Obertauern ligt op 1.740 meter hoogte en staat bekend als de sneeuwkom van Oostenrijk. Vanaf eind november kunnen skiërs en snowboarders minstens vijf maanden lang hun hartje ophalen op de pistes, die in totaal een 100-tal kilometer beslaan.

Het gebied telt zeven bergtoppen (tot 2.313 meter), die je via een bewegwijzerde tocht langs twee richtingen kunt afskiën (Tauernrunde). Voor de profs is er de Gamsleiten II: met 45° één der steilste hellingen in de Alpen. Van 21/04/11 t.e.m. 25/04/11 worden hier 230 schatkisten verstopt met een luxe auto als hoofdprijs.

Eind vorig jaar riepen de lezers van News, het grootste magazine van Oostenrijk, voor de tweede maal Obertauern uit tot nummer 1 van de Oostenrijkse skigebieden.

Naast sneeuwzekerheid beschikt het domein nog over een grote troef. De pistes zijn namelijk allemaal vanaf het centrum bereikbaar. Om de straten over te steken zijn skibruggen gebouwd. Je hoeft dus geen bus of auto te nemen om naar beneden te kunnen glijden.

Wie van afwisseling houdt, vindt zijn gading in diverse alternatieven. Bij voorbeeld: 'snowbiken' (2 uur skiën op een fiets voor 56 euro per persoon) of 'snowkiten' (1 uur skiën met een vlieger voor 45 euro per persoon). Het gebiedt telt ook 3 langlaufpistes: Hundsfeldloipe (6 km), Wereldcuploipe (10 km) en Gnadenalmloipe (6 km).

Avontuurlijke sporters kunnen zelfs buiten de afgebakende banen hun hartje ophalen in relatief veilige diepsneeuw. Wel goed op voorhand controleren of er geen lawinegevaar is, want vorig jaar gebeurde nog een dodelijk ongeluk. Gelukkig heeft de gemeente veel geïnvesteerd om dit gevaar tot een minimum te beperken.

Obertauern beschikt over 25 berghutten, waar je een natje en droogje kunt nuttigen. Heel het jaar door vinden openluchtconcerten plaats. In het Longplay Snowboard Park komen freestylers beschikt Obertauern over de eerste sneeuwkiteschool van Oostenrijk. Elke maandag en donderdag van 19 tot 22 uur worden de lichten op de Edelweissbahn aangestoken, zodat je ook in het donker nog kunt skiën.

Wie eens niet op de latten wil staan, vindt soelaas op een arrenslee, een rodelbaan of een sprookjesachtige winterwandeling door het besneeuwde landschap.

Ten slotte denkt het domein ook aan de kinderen. Kleuters vanaf twee jaar worden in een eigen school opgevangen, terwijl de ouders rustig gaan skiën. Daarnaast is Kinderland Obertauern een sneeuw- en speelparadijs met eigen disco voor de jongste gasten.

Eric Pompen

Obertauern ligt op 1.740 meter hoogte en staat bekend als de sneeuwkom van Oostenrijk. Vanaf eind november kunnen skiërs en snowboarders minstens vijf maanden lang hun hartje ophalen op de pistes, die in totaal een 100-tal kilometer beslaan. Het gebied telt zeven bergtoppen (tot 2.313 meter), die je via een bewegwijzerde tocht langs twee richtingen kunt afskiën (Tauernrunde). Voor de profs is er de Gamsleiten II: met 45° één der steilste hellingen in de Alpen. Van 21/04/11 t.e.m. 25/04/11 worden hier 230 schatkisten verstopt met een luxe auto als hoofdprijs. Eind vorig jaar riepen de lezers van News, het grootste magazine van Oostenrijk, voor de tweede maal Obertauern uit tot nummer 1 van de Oostenrijkse skigebieden. Naast sneeuwzekerheid beschikt het domein nog over een grote troef. De pistes zijn namelijk allemaal vanaf het centrum bereikbaar. Om de straten over te steken zijn skibruggen gebouwd. Je hoeft dus geen bus of auto te nemen om naar beneden te kunnen glijden. Wie van afwisseling houdt, vindt zijn gading in diverse alternatieven. Bij voorbeeld: 'snowbiken' (2 uur skiën op een fiets voor 56 euro per persoon) of 'snowkiten' (1 uur skiën met een vlieger voor 45 euro per persoon). Het gebiedt telt ook 3 langlaufpistes: Hundsfeldloipe (6 km), Wereldcuploipe (10 km) en Gnadenalmloipe (6 km). Avontuurlijke sporters kunnen zelfs buiten de afgebakende banen hun hartje ophalen in relatief veilige diepsneeuw. Wel goed op voorhand controleren of er geen lawinegevaar is, want vorig jaar gebeurde nog een dodelijk ongeluk. Gelukkig heeft de gemeente veel geïnvesteerd om dit gevaar tot een minimum te beperken. Obertauern beschikt over 25 berghutten, waar je een natje en droogje kunt nuttigen. Heel het jaar door vinden openluchtconcerten plaats. In het Longplay Snowboard Park komen freestylers beschikt Obertauern over de eerste sneeuwkiteschool van Oostenrijk. Elke maandag en donderdag van 19 tot 22 uur worden de lichten op de Edelweissbahn aangestoken, zodat je ook in het donker nog kunt skiën. Wie eens niet op de latten wil staan, vindt soelaas op een arrenslee, een rodelbaan of een sprookjesachtige winterwandeling door het besneeuwde landschap. Ten slotte denkt het domein ook aan de kinderen. Kleuters vanaf twee jaar worden in een eigen school opgevangen, terwijl de ouders rustig gaan skiën. Daarnaast is Kinderland Obertauern een sneeuw- en speelparadijs met eigen disco voor de jongste gasten. Eric Pompen