Notre Dame in Parijs trekt minder bezoekers sinds de aanslagen

© Epa

De Notre Dame blijft de meest bezochte bezienswaardigheid van Parijs. Maar de instorting van het aantal bezoekers na de terreuraanslagen van 13 november drukt de jaarbalans van bijna alle monumenten in de Franse hoofdstad in de min.

Volgens statistieken van het Office du Tourisme daalde het aantal bezoekers in de 64 Parijse musea en monumenten vorig jaar met 7,2 procent.

Naar schatting 13,6 miljoen mensen bezochten in 2015 de gothische kathedraal Notre-Dame de Paris in het hart van de stad, dat zijn er 700.000 minder dan het jaar daarvoor. Ook in het Louvre op de derde plaats (8,4 miljoen, min 7,8 procent) en de Eiffeltoren op de vierde stek (6,9 miljoen, min 2,5 procent) werden minder bezoekers geteld.

Op 13 november hadden terroristen in Parijs en de voorstad Saint-Denis 130 mensen vermoord. Daarop daalde het aantal bezoekers drastisch. Voor de Parijse musea stelde het Bureau van Toerisme voor de laatste beide maanden van het jaar een daling van 23,3 procent vast.

Vanaf vrijdag wordt in Frankrijk het EK voetbal gespeeld, waarop de regering rond de twee miljoen buitenlandse bezoekers verwacht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content