Nostradamus strijkt neer in Oostenrijkse Alpen

Een Oostenrijkse dokter voorspelt al voor het begin van het skiseizoen hoeveel gewonde skiÑ’rs komende winter te verwachten valt.

Het skiseizoen 2009/2010 moet nog van start gaan, maar een Oostenrijkse dokter voorspelt dat het komende seizoen 56.000 gewonde skiÑ’rs te verwachten valt op de Oostenrijkse pistes.

De Oostenrijkse dokter Anton Dunzendorfer, hoofd van het Oostenrijkse Kuratorium für Verfkehrssicherheit, berekende dat jaarlijks zo’n 9 à 10 miljoen skiërs de Oostenrijkse pistes bezoeken. Met de skilift naar boven en via de pistes naar beneden is samen goed voor 600 miljoen bewegingen op de bergen.

De dokter schat dat het komend seizoen zo’n 56.000 skiërs dermate gewond zullen raken bij ongevallen dat ze in het ziekenhuis zullen moeten worden verzorgd. Uit ervaring weet de dokter dat ongeveer 1/5 van de slachtoffers zal te vinden zijn onder de snowboarders.

Vorig jaar moesten in Oostenrijk 58.100 skiërs en snowboarders worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De dokter raadt aan om het zeker in het begin rustig aan te doen.

Een vierde van de ongevallen zal te wijten zijn aan overdreven snelheid en overmoed.

Skiliefhebbers wordt aangeraden pas op skiverlof te gaan als het ongevallenquorum van 56.000 bereikt zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content