Noorse berghut Sognefjellshytta: knap staaltje kunst

De berghut ligt op de hoogste bergpas van Noord-Europa, Sognefjell, en is uitgebouwd met een modern middenstuk. Door een ingenieuze constructie kan je nu van binnenuit het licht en de wisselende gezichten van het berglandschap optimaal aanschouwen.

Het nieuwe gedeelte van de berghut bestaat uit een indrukwekkende constructie van brede multiplex en glas. De vormgeving en opstelling van de materialen in grote driehoeken zorgt ervoor dat je – ongeacht de weersomstandigheden buiten – perfect de stemming en het licht van het hooggebergtelandschap kunt waarnemen.

Deze moderne constructie is ontworpen door architectenbureau Jensen & Skodvin, in samenwerking met het district en de afdeling nationaal-toeristische routes van de Norwegian Public Roads Administration. De gerenoveerde Sognefjellshytta is nu officieel geopend.

Uitvalsbasis voor wandelaars in Nationaal Park Jotunheimen

De Sognefjellshytta ligt op 1.434 meter, op het hoogste punt van de hoogste bergpas van Noord-Europa. De hut dient als uitvalsbasis voor wandelaars in het Nationaal Park Jotunheimen. Dit park omvat onder meer 27 van de hoogste toppen in Noorwegen, evenals helderblauwe meren en imposante gletsjers.

Met de Noorse term hytta worden niet alleen traditionele Noorse hutten aangeduid, maar vooral ook de bergaccommodaties die door De Noorse wandelorganisatie DNT of particulieren worden aangeboden aan wandelaars. De kwaliteit van deze accommodaties is vergelijkbaar met die van een standaard hotelkamer.

In de Sognefjellshytta slaap je voor 70 euro in een nieuwe tweepersoonskamer met douche en toilet, inclusief ontbijt en beddengoed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content