Grote delen van het noordoosten van Frankrijk kampen als gevolg van hevige regenval met de zwaarste overstromingen in meer dan tien jaar. Verschillende rivieren, waaronder de Armancon, zijn buiten hun overs getreden. In de departementen Yvonne, Haute-Marne en Aube geldt alarmcode oranje, de op een na hoogste.

Afgelopen weekend al werd de streek rond Dijon, in het departement Côte d'Or, zwaar getroffen. Sommige inwoners moesten worden geëvacueerd. Dijon zag op één dag bijna evenveel water uit de lucht vallen als normaal in heel mei.

Grote delen van het noordoosten van Frankrijk kampen als gevolg van hevige regenval met de zwaarste overstromingen in meer dan tien jaar. Verschillende rivieren, waaronder de Armancon, zijn buiten hun overs getreden. In de departementen Yvonne, Haute-Marne en Aube geldt alarmcode oranje, de op een na hoogste. Afgelopen weekend al werd de streek rond Dijon, in het departement Côte d'Or, zwaar getroffen. Sommige inwoners moesten worden geëvacueerd. Dijon zag op één dag bijna evenveel water uit de lucht vallen als normaal in heel mei.