Jetairfly en ClearSky, het Vlaamse kenniscentrum vliegangst, bieden al een tijdje cursussen aan om reizigers van hun vliegangst te verlossen en kunnen nog altijd bogen op het feit dat honderd procent van de deelnemers daarna op eigen initiatief gaat vliegen.

Na een eerste gesprek kan hij of zij deelnemen aan het volledige zes dagen durende programma. Tijdens de eerste drie dagen komen onder andere aan bod hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, wat eventuele geluiden en lichtjes onderweg betekenen, hoe je de angst zo beperkt mogelijk houdt en wat je kunt doen als die toch de kop opsteekt.

Ook een vlucht in een nagebouwde vliegtuigcabine staat op het programma. Deze simulatievlucht is een goede voorbereiding op een echte vlucht op de vierde dag van de cursus.

Daarna verblijven de cursisten twee dagen in Spanje waar ook ruimte is voor ontspanning. De avond voor de terugvlucht wordt iedereen nog eens individueel begeleid zodat ook de terugweg goed verloopt.

De eerstvolgende cursus staat gepland voor februari 2013 waarvoor de intakegesprekken nu al begonnen zijn. (MS)

Jetairfly en ClearSky, het Vlaamse kenniscentrum vliegangst, bieden al een tijdje cursussen aan om reizigers van hun vliegangst te verlossen en kunnen nog altijd bogen op het feit dat honderd procent van de deelnemers daarna op eigen initiatief gaat vliegen. Na een eerste gesprek kan hij of zij deelnemen aan het volledige zes dagen durende programma. Tijdens de eerste drie dagen komen onder andere aan bod hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, wat eventuele geluiden en lichtjes onderweg betekenen, hoe je de angst zo beperkt mogelijk houdt en wat je kunt doen als die toch de kop opsteekt. Ook een vlucht in een nagebouwde vliegtuigcabine staat op het programma. Deze simulatievlucht is een goede voorbereiding op een echte vlucht op de vierde dag van de cursus. Daarna verblijven de cursisten twee dagen in Spanje waar ook ruimte is voor ontspanning. De avond voor de terugvlucht wordt iedereen nog eens individueel begeleid zodat ook de terugweg goed verloopt. De eerstvolgende cursus staat gepland voor februari 2013 waarvoor de intakegesprekken nu al begonnen zijn. (MS)