Nooit meer verkeerd tanken in het buitenland

© Thinkstock

Een Nederlandse verzekeringsmaatschappij heeft een applicatie uitgebracht die in het buitenland de juiste brandstof helpt kiezen.

Verkeerd tanken in het buitenland gebeurt vaak doordat brandstoffen er andere benamingen hebben. Een foutje is snel gemaakt en dus moeten jaarlijks duizenden toeristen wachten tot hun auto weer is leeggepompt op weg naar de vakantiebestemming.

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea, met hoofdzetel in Apeldoorn en bekend van de campagne “Even Apeldoorn bellen”, heeft daarom besloten een applicatie te maken om vakantiegangers te helpen bij de keuze van de juiste brandstof in het buitenland.

De “Even Tanken” app vertaalt benzinesoorten Euro 95, Euro 98, Diesel en LPG naar de benamingen voor de verschillende brandstoffen in landen als Spanje, Oostenrijk, Finland, Hongarije, Italië en meer.

Even Tanken is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Voor wie geen smartphone heeft, geven we nog even mee dat Euro 95 hetzelfde is als Natural 95 in Tsjechië en Senza plombo of Benzina verde in Italië. In Frankrijk en Portugal tankt u best Gazole of Gasóleo als u met een Diesel rijdt. (LG)

Meer info over de Even Tanken app vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content