Nooit eerder zoveel lastminutereizen in de aanbieding

Nog nooit hadden de reisbureaus zó veel lastminutereizen in aanbieding als deze zomer.

Zelfs midden juli zal het mogelijk zijn om met kortingen tot dertig procent op reis te vertrekken. Er zijn niet alleen reiskoopjes voor Tunesië en Egypte. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

De meeste reisbureaus zien stilaan een toeloop van reislustigen. “Onze reiskantoren zien door het slechte weer van de jongste weken wél meer klanten, maar vooral voor reizen op maat”, zegt Tom Bossuyt van reiskantorenkoepel Selectair. “Er is een uitzonderlijk groot aanbod. Pakketreizen zijn duidelijk minder in trek.”

Baptiste Van Outryve van Neckermann en Thomas Cook erkent dat er nog nooit zoveel lastminute-aanbiedingen voor het volle zomerseizoen geweest zijn. “Maar dat hebben wij zélf in de hand. Zo zijn er bij Neckermann 15 procent meer aanbiedingen dan vorig jaar.”

Tunesië en Egypte voeren de boventoon, maar ook op andere bestemmingen zijn er nog steeds zomerkoopjes met kortingen tot 30, zelfs 40 procent. “De lastminutes zijn tot 100 euro goedkoper dan vorige zomer”, schat de verantwoordelijke voor de zomer van Sunweb.be. Ook op Griekse eilanden als Kreta en Rhodos en zelfs op Turkije worden stevige kortingen gegeven.

Jetair maakt reclame met Superdeals en Mega lastminutes, maar volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch zijn er niet meer dan andere jaren. Ook de cruisemaatschappijen geven opvallend veel kortingen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content