De drie grote reisbijstandsverzekeraars alleen al tellen 115 sterfgevallen. Opgeteld met de kleinere maatschappijen komt dat neer op drie vakantiedoden per dag.

Marktleider Mutas zag het aantal sterfgevallen in het buitenland in de eerste weken van de vakantie met meer dan de helft stijgen in vergelijking met vorig jaar.

Het aantal doden neemt volgens experts onder meer toe omdat ouderdom steeds minder van tel is bij vakanties. Hartfalen, natuurlijkedood en ziektes staan in de top 5 van belangrijkste oorzaken.

Ook verkeersongevallen zijn verantwoordelijk voor de overlijdenspiek tijdens vakanties, mede omdat de Belg zich steeds minder beperkt tot de traditionele autoreizen naar de omliggende landen. (Belga/MS)

De drie grote reisbijstandsverzekeraars alleen al tellen 115 sterfgevallen. Opgeteld met de kleinere maatschappijen komt dat neer op drie vakantiedoden per dag. Marktleider Mutas zag het aantal sterfgevallen in het buitenland in de eerste weken van de vakantie met meer dan de helft stijgen in vergelijking met vorig jaar. Het aantal doden neemt volgens experts onder meer toe omdat ouderdom steeds minder van tel is bij vakanties. Hartfalen, natuurlijkedood en ziektes staan in de top 5 van belangrijkste oorzaken. Ook verkeersongevallen zijn verantwoordelijk voor de overlijdenspiek tijdens vakanties, mede omdat de Belg zich steeds minder beperkt tot de traditionele autoreizen naar de omliggende landen. (Belga/MS)