Nog vijf boeken maken kans op de Jan Wolkers Prijs

. © Getty Images

Nog vijf natuurboeken dingen mee naar de Jan Wolkers Prijs 2021, de prijs voor het beste natuurboek, zo is bekend geworden in het BNNVARA-programma ‘Vroege Vogels’ op de Nederlandse NPO Radio 1.

Vorig jaar ging de prijs naar het boek ‘Wat bomen ons vertellen’ van Valerie Trouet. Dit jaar werden meer dan 130 boeken ingezonden, die tussen 1 juni vorig jaar en 1 juni dit jaar verschenen. Het gaat om veldgidsen, monografieën, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans.

De shortlist bestaat uit ‘De onderwereld van de tuin’ van Romke van de Kaa, ‘Biografie van een vlieg’ van Jaap Robben en Paul Faassen, ‘Terra Ultima’ van Raoul Deleo, ‘De Poel’ van Pauline de Bok en ‘De Ontdekking van de natuur’ van Hans Mulder. De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 24 oktober.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van ‘Vroege Vogels’, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content