Nog niet minder toeristen naar Groot-Brittannië

© Reuters

De toeristische sector in Londen meldt naar aanleiding van de rellen in verschillende Britse steden, dat de impact op het toerisme in Groot-Brittannië vooralsnog beperkt is.

“Volgens de informatie van onze bureaus in het buitenland en ondanks de onrust in sommige landen, hebben we nog geen annuleringen binnengekregen”, aldus een woordvoerder van VisitBritain.

“Het Verenigd Koninkrijk is een sterk en positief merk, we hopen dan ook dat de rellen snel zullen vergeten zijn”.

Ook bij de vereniging van Europese touroperators, met zetel in Londen, ziet men nog geen negatief effect. De reisorganisatoren verwachten ook dat het effect beperkt zal blijven.

“Dergelijke incidenten hebben zich ook al in andere Westerse steden voorgedaan, zoals Los Angeles of Parijs. Londen blijft één van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen ter wereld”.

En ook de toeristen ter plaatse blijken niet ongerust. “We hebben beelden van geweld op televisie gezien, maar in het toeristische centrum is er niets gebeurd”, verklaarde een 55-jarige Belg bij een bezoekje aan Buckingham Palace.

Het hotel St Martin’s Lane, in het centrum van Londen met meer dan 200 kamers, kreeg de voorbije dagen slechts vier annuleringen binnen. Dat is niet meer dan voor de rellen.

Het toerisme is een belangrijke economische activiteit. Zelfs als slechts 1 procent van de buitenlanders de volgende twaalf maanden beslist om een andere bestemming te kiezen dan Groot-Brittannië, verliest de Britse economie zo’n 590 miljoen euro aan inkomsten. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content