Nijmegen kent dit jaar het festivalthema 'Beleef de luxe van Nijmegen', waarin het luxe gevoel van de oudste stad van Nederland en haar bewoners centraal staat. Vooral de immateriële luxe krijgt ruim baan in tal van evenementen.

Hoofdprijs van het openingsevenement 'Beleef de luxe van Nijmegen!' is een lang weekend met de hele familie in dit Franse Chateau de Coulon. Het ligt in het departement Allier in de Auvergne.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 12 mei, start het festival 'Beleef de luxe van Nijmegen!' met een heel bijzonder evenement. Gebaseerd op de geschiedenis van Nijmegen zullen tal van historische figuren herleven op de historische locaties in de stad waar zij bij horen.

Historische fuguren

Keizer Karel de Grote in het Valkhofpark, Romeinen en Bataven aan de Waal, de stadsbeul op de plek waar vroeger de openbare executies plaatsvonden, maar óók Cineast Joris Ivens op het plein dat naar hem genoemd is en Mariken van Nieumegen op de Grote Markt. Van weeskinderen bij het oude Burgerweeshuis tot Johannieter monniken bij de Commanderie van Sint Jan en vele andere bekende historische figuren.

Stadswandeling

Bezoekers èn inwoners van Nijmegen worden uitgenodigd om -uiteraard gratis- een stadswandeling te maken langs de mooiste historische plekjes van de binnenstad. Onderweg kunnen twintig vragen over Nijmegen en de geschiedenis van de stad en haar inwoners beantwoord worden. Belangstellenden kunnen een gratis stadswandeling èn vragenformulier afhalen bij het Uit-bureau Nijmegen.

Lang weekend kasteelheer

Uit de goed beantwoorde vragenformulieren zal één hoofdprijswinnaar getrokken worden. Deze mag zich met zijn of haar héle familie (tot max. 20 personen) een lang weekend kasteelheer of - vrouwe noemen van een luxe kasteel in Frankrijk!

Luxe van Nijmegen

Het festivalthema 'Beleef de luxe van Nijmegen!' is gebaseerd op de tentoonstelling 'Luxe en Decadentie, wonen aan de Romeinse Goudkust', die vanaf 23 augustus 2008 in Museum Het Valkhof in Nijmegen staat. Tal van bestaande evenementen haken aan bij dit thema door speciale arrangementen samen te stellen om bezoekers nóg meer reden te geven de oudste stad van Nederland te bezoeken.

Immaterieel

Naast de materiële luxe die in verleden en heden op tal van plaatsen zichtbaar is, focust het festival vooral op de immateriële kant van luxebeleving en wordt een zoektocht ingezet naar de 'miljonairs van geluk'.

Meer informatie

Beleef de luxe van Nijmegen

Museum het Valkhof

Chateau Coulon

VVV Nijmegen

Nijmegen kent dit jaar het festivalthema 'Beleef de luxe van Nijmegen', waarin het luxe gevoel van de oudste stad van Nederland en haar bewoners centraal staat. Vooral de immateriële luxe krijgt ruim baan in tal van evenementen.Hoofdprijs van het openingsevenement 'Beleef de luxe van Nijmegen!' is een lang weekend met de hele familie in dit Franse Chateau de Coulon. Het ligt in het departement Allier in de Auvergne. Op Tweede Pinksterdag, maandag 12 mei, start het festival 'Beleef de luxe van Nijmegen!' met een heel bijzonder evenement. Gebaseerd op de geschiedenis van Nijmegen zullen tal van historische figuren herleven op de historische locaties in de stad waar zij bij horen. Historische fugurenKeizer Karel de Grote in het Valkhofpark, Romeinen en Bataven aan de Waal, de stadsbeul op de plek waar vroeger de openbare executies plaatsvonden, maar óók Cineast Joris Ivens op het plein dat naar hem genoemd is en Mariken van Nieumegen op de Grote Markt. Van weeskinderen bij het oude Burgerweeshuis tot Johannieter monniken bij de Commanderie van Sint Jan en vele andere bekende historische figuren. StadswandelingBezoekers èn inwoners van Nijmegen worden uitgenodigd om -uiteraard gratis- een stadswandeling te maken langs de mooiste historische plekjes van de binnenstad. Onderweg kunnen twintig vragen over Nijmegen en de geschiedenis van de stad en haar inwoners beantwoord worden. Belangstellenden kunnen een gratis stadswandeling èn vragenformulier afhalen bij het Uit-bureau Nijmegen. Lang weekend kasteelheerUit de goed beantwoorde vragenformulieren zal één hoofdprijswinnaar getrokken worden. Deze mag zich met zijn of haar héle familie (tot max. 20 personen) een lang weekend kasteelheer of - vrouwe noemen van een luxe kasteel in Frankrijk! Luxe van NijmegenHet festivalthema 'Beleef de luxe van Nijmegen!' is gebaseerd op de tentoonstelling 'Luxe en Decadentie, wonen aan de Romeinse Goudkust', die vanaf 23 augustus 2008 in Museum Het Valkhof in Nijmegen staat. Tal van bestaande evenementen haken aan bij dit thema door speciale arrangementen samen te stellen om bezoekers nóg meer reden te geven de oudste stad van Nederland te bezoeken. ImmaterieelNaast de materiële luxe die in verleden en heden op tal van plaatsen zichtbaar is, focust het festival vooral op de immateriële kant van luxebeleving en wordt een zoektocht ingezet naar de 'miljonairs van geluk'. Meer informatieBeleef de luxe van Nijmegen Museum het ValkhofChateau CoulonVVV Nijmegen