Tanzania installeert snel internet op Kilimanjaro

Kilimanjaro

Tanzania heeft snel internet geïnstalleerd op de Kilimanjaro, ’s werelds hoogste vrijstaande berg. De Tanzaniaanse minister van Informatie noemt de installatie op 3.720 meter hoogte “historisch”.

De Kilimanjaro reikt tot 5.895 meter boven de zeespiegel. De berg herbergt drie vulkanen, twee uitgedoofde en een slapende. “Voorheen was het gevaarlijk voor toeristen en klimmers die zich zonder internet in het gebied bevonden”, aldus minister Nape Nnauye. Tot op zekere hoogte is iedereen vanaf nu bereikbaar, aan het einde van het jaar hoopt Nnauye ook op de top van de berg internettoegang te kunnen aanbieden.

De Kilimanjaro is een populaire toeristische attractie en een belangrijke bron van inkomsten voor Tanzania. Jaarlijks proberen zowat 35.000 mensen de bergtop te bereiken. Het gebied maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. Bergbeklimmers hebben op steeds meer plekken ter wereld toegang tot internet en andere moderne voorzieningen. Zo komen mensen die de Mount Everest beklimmen onderweg naar boven bijvoorbeeld wifitoegangspunten en mobiele oplaadstations tegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content