Misschien is de oorsprong van de naam Keltisch ('Oge maidne' - de nieuwe morgen), oud-Engels, Noors of zelfs Vlaams ('hoog min dag' of de dag om te minnen), maar Hogmanay is een puur Schotse traditie om het nieuwe jaar te vieren in een feestelijke sfeer.

Gedurende 4 dagen, van 29 december tot 1 januari, vormt Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, het decor van Hogmanay en het theater van een reeks adembenemende spektakels. Iedereen, inwoners en bezoekers, is uitgenodigd om deel te nemen.

Ook dit jaar zal Edinburgh zijn reputatie en de beste Schotse tradities alle eer aandoen. In een feestelijke en kosmopolitische sfeer wordt het een onvergetelijke afsluiter van het jaar van Homecoming Scotland 2009.

Informatie

Edinburgs Hogmanay

Homecoming Scotland

Misschien is de oorsprong van de naam Keltisch ('Oge maidne' - de nieuwe morgen), oud-Engels, Noors of zelfs Vlaams ('hoog min dag' of de dag om te minnen), maar Hogmanay is een puur Schotse traditie om het nieuwe jaar te vieren in een feestelijke sfeer. Gedurende 4 dagen, van 29 december tot 1 januari, vormt Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, het decor van Hogmanay en het theater van een reeks adembenemende spektakels. Iedereen, inwoners en bezoekers, is uitgenodigd om deel te nemen. Ook dit jaar zal Edinburgh zijn reputatie en de beste Schotse tradities alle eer aandoen. In een feestelijke en kosmopolitische sfeer wordt het een onvergetelijke afsluiter van het jaar van Homecoming Scotland 2009. InformatieEdinburgs HogmanayHomecoming Scotland