Sinds de introductie van het 'Flyboard' in 2012, is er in veel belangstelling voor deze nieuwe tak van watersport: vliegen op waterkracht.

Iets meer dan 2 jaar later presenteert Franky nu zijn nieuwe 'Hoverboard' met een video op Youtube. Het Youtube filmpje is binnen één week meer dan twee miljoen keer bekeken.

"Het is eigenlijk een soort kruising tussen surfen en vliegen," aldus fabrikant Zapata-Racing. "Je komt tot ongeveer 5 meter hoog en behaalt snelheden van ongeveer 30 / 35 kilometer per uur."

Net zoals de oudere broer, het Flyboard, wordt ook het Hoverboard aangedreven door een Jetski met minimaal 100 pk. Deze pompt water door een 18 meter lange slang naar het Hoverboard, en wordt er vervolgens onder hoge druk weer uitgespoten, resulterende in een opwaartse / voorwaartse kracht.

Bekijk het filmpje van de Hoverboard:

Sinds de introductie van het 'Flyboard' in 2012, is er in veel belangstelling voor deze nieuwe tak van watersport: vliegen op waterkracht. Iets meer dan 2 jaar later presenteert Franky nu zijn nieuwe 'Hoverboard' met een video op Youtube. Het Youtube filmpje is binnen één week meer dan twee miljoen keer bekeken. "Het is eigenlijk een soort kruising tussen surfen en vliegen," aldus fabrikant Zapata-Racing. "Je komt tot ongeveer 5 meter hoog en behaalt snelheden van ongeveer 30 / 35 kilometer per uur." Net zoals de oudere broer, het Flyboard, wordt ook het Hoverboard aangedreven door een Jetski met minimaal 100 pk. Deze pompt water door een 18 meter lange slang naar het Hoverboard, en wordt er vervolgens onder hoge druk weer uitgespoten, resulterende in een opwaartse / voorwaartse kracht. Bekijk het filmpje van de Hoverboard: