Nieuwe vliegroute tussen Antwerpen en Manchester

© Reuters

Vanaf 29 oktober verbindt een nieuwe vliegroute de luchthavens van Antwerpen en Manchester.

Twee keer per dag zal bmi Regional een vlucht aanbieden tussen de luchthavens van Antwerpen en Manchester.

“Wij geloven dat er vraag is naar vluchten tussen deze twee belangrijke steden en naar andere bestemmingen via Manchester. De reistijd tussen deze twee regio’s met een groot zakelijk potentieel is immers aanzienlijk korter dankzij onze rechtstreekse vluchten”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur van bmi Regional Ian Woodley.

Ook Antwerp Airport is blij met de komst van de nieuwe verbinding, zegt communicatieverantwoordelijke Katleen Pittevils. “Na het vertrek van KLM, British Airways en het faillissement van Sabena is dit goed nieuws voor onze luchthaven, die een goede uitvalsbasis blijft voor voornamelijk zakenlui.”

Bmi Regional krijgt voor het opstarten van de nieuwe route steun van de Europese Commissie. Daardoor moet het bedrijf de eerste drie jaar geen land- en vertrekrechten betalen, en is er een korting per vertrekkende passagier. Het bedrijf moet de steun wel investeren om de route te promoten.

De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer ERJ 135-jet die plaats biedt aan 37 passagiers. De vluchtduur bedraagt een uur en twintig minuten. Tickets zijn beschikbaar vanaf 59,99 euro. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content