De geplande datum van 27 oktober dit jaar is niet meer haalbaar, zo vernam het Duitse persagentschap dpa zondagavond uit twee betrouwbare bronnen.

Eerder meldden de kranten Bild en B.Z. op basis van verschillende bronnen dat de opening opnieuw uitgesteld zou worden.

Omwille van problemen met de brandveiligheid is de opening van Berlijn Berlijn-Brandenburg al driemaal uitgesteld in twee jaar tijd. Het bestuur van de nieuwe luchthaven moet het nieuwe uitstel nog officieel bekrachtigen.

De prestigieuze luchthaven Berlijn-Brandenburg geldt als de meest moderne ter wereld. Ze moet de twee bestaande luchthavens van de Duitse hoofdstad, Tegel en Schönefeld, vervangen.

De kosten voor de bouw van de luchthaven zijn inmiddels geëxplodeerd van 2 tot 4,3 miljard euro. Honderden bedrijven (luchtvaartmaatschappijen, spoorwegmaatschappij, parkeerbedrijven, ...) zouden ook al een schadeclaim ingediend hebben. (Belga/MS)

De geplande datum van 27 oktober dit jaar is niet meer haalbaar, zo vernam het Duitse persagentschap dpa zondagavond uit twee betrouwbare bronnen. Eerder meldden de kranten Bild en B.Z. op basis van verschillende bronnen dat de opening opnieuw uitgesteld zou worden. Omwille van problemen met de brandveiligheid is de opening van Berlijn Berlijn-Brandenburg al driemaal uitgesteld in twee jaar tijd. Het bestuur van de nieuwe luchthaven moet het nieuwe uitstel nog officieel bekrachtigen. De prestigieuze luchthaven Berlijn-Brandenburg geldt als de meest moderne ter wereld. Ze moet de twee bestaande luchthavens van de Duitse hoofdstad, Tegel en Schönefeld, vervangen. De kosten voor de bouw van de luchthaven zijn inmiddels geëxplodeerd van 2 tot 4,3 miljard euro. Honderden bedrijven (luchtvaartmaatschappijen, spoorwegmaatschappij, parkeerbedrijven, ...) zouden ook al een schadeclaim ingediend hebben. (Belga/MS)