Nieuwe hotspot in Amsterdam

© Studio Aicos

Amsterdam heeft er een nieuwe hotspot bij: een grand café in een unieke, historische locatie en terras aan het Oosterpark.

In Amsterdam is Grand Café De Tropen, gevestigd in het indrukwekkende monument van het KIT (Koninklijke Instituut voor de Tropen), geopend.

Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen een nieuwe levendige hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum. Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen.

In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje. Bij Grand Café ‘De Tropen’ spelen eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten.

Museumgasten, Oosterparkbezoekers, buurtgenoten alle anderen kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vind je op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades.

Nieuwe hotspot in Amsterdam
© Studio Aicos

In de avond ken men hier terecht voor een heerlijk werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwarte bonen crème en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingrediënten en door een brede variëteit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Interieur en inrichting door studio Piet Boon

Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt.

“Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen”, aldus Studio Piet Boon. Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Een rustige opstelling van vast meubilair met verschillende zithoogtes die op hun beurt zorgen voor subtiele dynamiek. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content