Nieuwe hostel in Gent met bedden vanaf 25 euro per nacht

© Thinkstock

In Gent is de hostel Uppelink waar een bed in een groepskamer 25 euro kost geopend.

In Gent is op de hoek van de Korenlei met de Sint-Michielsbrug een hostel geopend waar een bed in een groepskamer 25 euro kost. De stad Gent juicht het stijgend aanbod accommodatie voor ‘backpackers’ toe.

“Tot nu toe staat Gent niet echt hoog op de bestemmingslijstjes van backpackers en low budget-reizigers”, aldus uitbaters Seppe Vandeweerdt en Tine Cant. “Oorzaak is het nijpende tekort aan betaalbare logies in de stad.”

De Gentse schepen van Toerisme Lieven Decaluwe treedt hen daarin bij. “Uit studies blijkt dat we een wat ouder publiek hebben in onze hotels, terwijl alle segmenten moeten aangeboord worden. Als het aanbod aan logies groter en diverser wordt, dan vertaalt zich dat ook in het publiek.”

Beschermd pand

Het hostel “Uppelink“, een oud-Brabants dialectwoord voor hoofdkussen, is gevestigd in een beschermd pand waar tot 2008 een restaurant ondergebracht was.

Het nieuwe hostel telt 11 kamers voor in totaal 54 personen. De meeste kamers zijn gemeenschappelijk. In de kamers van 10, 8, 6 en 5 personen kost een bed 25 euro per nacht, de kamers voor 4 en 2 personen worden verhuurd aan 120 en 66 euro.

Sanitair en sociale ruimtes zijn gemeenschappelijk, het hostel biedt onder meer internet en wifi aan, ontbijt en beddengoed.

In Gent zijn nog twee andere lowbudgetverblijfplaatsen, Ecohostel Andromeda en Hostel 47, bovenop jeugdherberg “De Draecke”. In de vroegere gebouwen van de krant Vooruit, in de Sint-Pietersnieuwstraat, opent volgend jaar een jeugdhostel met 109 bedden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content