De tuin is een initiatief van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in samenwerking met Kasteel Keukenhof te Lisse.

Het Cobra Museum gaat met Cobra buiten gedurende drie jaar tentoonstellingen organiseren met sculpturen van Cobra. De geselecteerde werken werden door de Cobra kunstenaars veelal gemaakt voor plaatsing in een natuurlijke omgeving.

Deze nieuwe beeldentuin kan een brede groep mensen op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met het culturele erfgoed van Cobra.

'Hof van Appel'

De eerste beeldententoonstelling getiteld Hof van Appel (van 22 maart t/m 21 oktober 2012) is de eerste van drie edities van Cobra buiten. In de tuin gelegen naast Kasteel Keukenhof en op een steenworp afstand van de wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof, zullen ongeveer twintig grote sculpturen van Karel Appel te zien zijn. In 2013 en 2014 zullen beelden van andere nog te kiezen Cobra kunstenaars worden getoond.

De beelden in de eerste tentoonstelling Hof van Appel verhuizen begin volgend jaar van de tentoonstelling Studio Toscane van het Cobra Museum naar Cobra buiten.

Vanaf 1 oktober 2011 tot en met 15 januari 2012 zijn een selectie van Karel Appels Toscaanse beelden, samen met enkele landschapsschilderijen en andere hedendaagse kunst die in Toscane tot stand kwam te zien in de expositie Studio Toscane in het Cobra Museum.

Karel Appel maakte verschillende beelden in Toscane, waar hij zich liet inspireren door het zonlicht en het landschap. Hij gebruikte voor de beeldenreeks voorwerpen uit de wijnbouw die hij aantrof op het landgoed van de kunstverzamelaar en wijnverbouwer Giulio Baruffaldi, zijn buurman.

De beelden van de 'gevonden voorwerpen' werden vervolgens uitgevoerd in brons. Appel maakte voor Baruffaldi tien grote en middelgrote bronzen beelden voor specifieke locaties op diens landgoed. Voor de tentoonstelling zijn acht van de beelden voor het eerst van hun vaste standplaatsen in Toscane gehaald.

Verder worden enkele verrassende keramiekobjecten van Appel getoond. In Cobra buiten worden deze beelden straks getoond in het internationaal geroemde Hollandse licht. (MS)

De tuin is een initiatief van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in samenwerking met Kasteel Keukenhof te Lisse. Het Cobra Museum gaat met Cobra buiten gedurende drie jaar tentoonstellingen organiseren met sculpturen van Cobra. De geselecteerde werken werden door de Cobra kunstenaars veelal gemaakt voor plaatsing in een natuurlijke omgeving. Deze nieuwe beeldentuin kan een brede groep mensen op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met het culturele erfgoed van Cobra. 'Hof van Appel' De eerste beeldententoonstelling getiteld Hof van Appel (van 22 maart t/m 21 oktober 2012) is de eerste van drie edities van Cobra buiten. In de tuin gelegen naast Kasteel Keukenhof en op een steenworp afstand van de wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof, zullen ongeveer twintig grote sculpturen van Karel Appel te zien zijn. In 2013 en 2014 zullen beelden van andere nog te kiezen Cobra kunstenaars worden getoond. De beelden in de eerste tentoonstelling Hof van Appel verhuizen begin volgend jaar van de tentoonstelling Studio Toscane van het Cobra Museum naar Cobra buiten. Vanaf 1 oktober 2011 tot en met 15 januari 2012 zijn een selectie van Karel Appels Toscaanse beelden, samen met enkele landschapsschilderijen en andere hedendaagse kunst die in Toscane tot stand kwam te zien in de expositie Studio Toscane in het Cobra Museum. Karel Appel maakte verschillende beelden in Toscane, waar hij zich liet inspireren door het zonlicht en het landschap. Hij gebruikte voor de beeldenreeks voorwerpen uit de wijnbouw die hij aantrof op het landgoed van de kunstverzamelaar en wijnverbouwer Giulio Baruffaldi, zijn buurman. De beelden van de 'gevonden voorwerpen' werden vervolgens uitgevoerd in brons. Appel maakte voor Baruffaldi tien grote en middelgrote bronzen beelden voor specifieke locaties op diens landgoed. Voor de tentoonstelling zijn acht van de beelden voor het eerst van hun vaste standplaatsen in Toscane gehaald. Verder worden enkele verrassende keramiekobjecten van Appel getoond. In Cobra buiten worden deze beelden straks getoond in het internationaal geroemde Hollandse licht. (MS)