Nieuwe Belgische reisorganisatie

© Adress Latif/Reuters

België is een gloednieuwe reisorganisatie rijker: Xplore The Himalaya. Zoals de naam al doet vermoeden, organiseert die enkel reizen naar de regio rond de Himalaya: Nepal, Bhutan, Ladakh en Kasjmir.

De oprichters hebben meer dan twintig jaar ervaring met reizen naar dit deel van de wereld en specialiseren zich in reizen op maat voor koppels, kleine groepen en gezinnen.

Xplore The Himalaya werkt samen met plaatselijke organisaties waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding optimaal is. Een reis van zestien dagen naar Nepal is, exclusief vluchten, al mogelijk vanaf 978 euro per persoon. Op de website vindt u alvast wat ideeën en suggesties die u volgens uw eigen wensen kan invullen.

Xplore The Himalaya organiseert ook enkele kant-en-klare groepsreizen. De eerste vertrekt op 16 maart 2014 naar het basiskamp van de Mount Everest. Lokale sherpa’s, die de streek als hun broekzak kennen, begeleiden de kleine groep deelnemers. Deze 21-daagse reis kost 2225 euro, inclusief de vluchten naar Nepal, binnenlandse vluchten, overnachtingen, maaltijden tijdens de trektocht, vergunningen, dragers voor de bagage en begeleiding door een gids.

Enkele andere voorbeelden van groepsreizen: een culturele trektocht door de heuvels van de Annapurna (bergmassief in Nepal) en een sportieve reis voor jongeren naar het basiskamp van de Annapurna. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content