Nieuw-Zeeland voert milieutaks voor toeristen in

. © Getty Images

Wie Nieuw-Zeeland wil bezoeken zal daar vanaf oktober iets dieper voor in de buidel moeten tasten.

Het land voert een toeristentaks van omgerekend 20 euro in om onder meer de schade aan de natuur te compenseren.

De Nieuw-Zeelandse ministeries van Toerisme en Milieu kondigden de plannen eerder al aan, maar maken ze nu concreet. Vanaf oktober zullen toeristen 35 Nieuw-Zeelandse dollar, omgerekend ongeveer 20 euro, moeten neertellen voor ze het land binnen mogen, kondigde milieuminister Eugenie Sage aan. In totaal moet dat ongeveer 80 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (46 miljoen euro) opleveren, om te herinvesteren in de natuur en de infrastructuur.

‘Ons natuurlijke en culturele erfgoed is het hart van onze toeristische industrie en onze nationale identiteit’, aldus Sage. ‘We moeten een duurzame toeristische industrie creëren die dat erfgoed beschermt en naar waarde schat voor de toekomstige generaties.’

Nieuw-Zeeland telt 4,9 miljoen inwoners en ontvangt elk jaar ongeveer 3,8 miljoen toeristen. Tegen 2025 worden dat er naar verwachting 5 miljoen. De inwoners klagen al langer over het tekort aan openbare toiletten en parkeerplaatsen rond de populaire trekpleisters. Ook de natuur ziet af van de grote bezoekersaantallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content