Nieuw Zeeland maakt reizen voor internationale toeristen duurder

© Getty Images/iStockphoto

Wie Nieuw-Zeeland wil bezoeken, zal daar dieper voor in de buidel moeten tasten. Minister van Toerisme Kelvin Davis maakte plannen bekend om een toeristentaks tot 35 Nieuw-Zeelandse dollar (21 euro) in te voeren vanaf midden 2019.

‘Nieuw-Zeeland is een buitengewone bestemming voor toeristen en de stijgende aantallen toeristen bevestigen de populariteit van ons unieke land. Maar het succes brengt ook een last met zich mee’, zei Davis.

De toeristische industrie floreert: in 2017 bezochten 3,8 miljoen toeristen het land. En dat terwijl de bevolking amper 4,5 miljoen bedraagt. Ook de komende zeven jaar wordt een groei verwacht. Tegen 2024 zouden jaarlijks 5,1 miljoen bezoekers Nieuw-Zeeland aandoen, meer dan een derde meer dan in 2017.

De kosten voor openbare infrastructuur nemen daardoor toe. Veel regio’s hebben bovendien dringend nood aan betere faciliteiten, gaande van toilets tot parkings, zei Davis. Australiërs en bewoners van de eilanden in de Stille Oceaan blijven wel vrijgesteld van de heffing.

Duurdere visa

Nu meer en meer personen Nieuw-Zeeland bezoeken en de risico’s die gepaard gaan met immigratie complexer worden, wil het land ook de prijs van visa verhogen. Werkvisa zullen 54 procent duurder worden, studentenvisa 6,5 procent en visa voor groepen 45 procent.

Immigratieheffingen voor wie naar Nieuw-Zeeland verhuist, zullen 43 procent hoger liggen. Tot slot zullen ook bedrijven die buitenlandse werknemers tewerkstellen, 20 procent meer moeten betalen voor werkgeversaccreditaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content