Nieuw topmuseum geopend in Miami

Het museum werd ontworpen door het vermaarde Zwitserse architectenbureau Herzog & Meuron en is genoemd naar uit de Miami afkomstige zakenman Jorge Pérez die voor 40 miljoen dollar aan geld en kunst aan het museum doneerde.

Een deel van het museum is gereserveerd voor een permanente collectie, maar er is ook veel ruimte voor wisselende exposities. De openingstentoonstellingen zijn onder andere een retrospectieve met werken van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei en een tentoonstelling rond de modernistische Cubaanse schilder Amelia Pelaez.

De galerijen in het museum zijn breed opgezet met uitzicht over Biscayne Bay, aan de buitenkant bieden grote veranda’s plaats om tijdens het museumbezoek even rustig te zitten, er is een restaurant aan het water en een onderwijscentrum.

Volgens Tomas Regalado, de burgemeester van Miami, toont deze nieuwe aanwinst dat de zonnige stad kunst serieus neemt: “It means that the city is on the map now in the world of art. Miami is no longer a city of fun or water or parties, it’s a serious city about art. We have Art Basel and the Wynwood (District) and this is the icing on the cake.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content