Het museum richt zich op mediakunst en -technologie, innovatie en design. Dat hebben de initiatiefnemers het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, woningcorporatie Trudo en de gemeente Eindhoven bekendgemaakt.

Het beoogde museum Volt is grofweg in drieën te verdelen. In het 6000 vierkante meters tellende gebouw is een multimediaal en interactief café-restaurant Wired Diner voorzien.

Verder is er veel ruimte voor exposities van multimediakunst. In het museum is ook een interactieve expositie bedacht over de televisiegeschiedenis en -design. In het museum zijn eveneens exposities en evenementen gepland door derden.

Voor de definitieve vestiging op Strijp-S is 25 miljoen euro nodig. De initiatiefnemers hopen dat bedrag binnen een jaar via externe financiering bij elkaar te krijgen. Volt is een uniek op zichzelf staand museum, liet een woordvoerster van Beeld en Geluid weten.

Volt zal werk bieden aan ongeveer 20 medewerkers en mikt op gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar. (Belga/MS)

Het museum richt zich op mediakunst en -technologie, innovatie en design. Dat hebben de initiatiefnemers het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, woningcorporatie Trudo en de gemeente Eindhoven bekendgemaakt. Het beoogde museum Volt is grofweg in drieën te verdelen. In het 6000 vierkante meters tellende gebouw is een multimediaal en interactief café-restaurant Wired Diner voorzien. Verder is er veel ruimte voor exposities van multimediakunst. In het museum is ook een interactieve expositie bedacht over de televisiegeschiedenis en -design. In het museum zijn eveneens exposities en evenementen gepland door derden. Voor de definitieve vestiging op Strijp-S is 25 miljoen euro nodig. De initiatiefnemers hopen dat bedrag binnen een jaar via externe financiering bij elkaar te krijgen. Volt is een uniek op zichzelf staand museum, liet een woordvoerster van Beeld en Geluid weten. Volt zal werk bieden aan ongeveer 20 medewerkers en mikt op gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar. (Belga/MS)