Nieuw in België: vakantie in een boomloft

DSC_3797 © GF

Ze lijken op een boomhut, maar met twee verdiepingen, twee terrassen en slaapkamers, een keuken en badkamer, wifi en een sauna bieden ze heel wat meer. Ze kregen daarom de naam ‘boomloft‘. De komende maanden zullen er 36 in België gebouwd worden.

“De lofts die we voor de Vlamingen bouwen, vind je nauwelijks in Europa. Ze zijn voorzien van elektriciteit, stromend water, maar eveneens zijn ze helemaal energieneutraal, is er wifi voorzien, kan je in alle rust genieten van een sauna, enz.”, zegt initiatiefnemer James Mennekens, de vroegere CEO van Center Parcs (Pierre & Vacances).

De eerste ’treeloft’ is ondertussen neergezet in Henegouwen, in het vakantiebos Your Nature. De loft ligt middenin de natuur en dankzij de grote ramen kan je volop van de mooie omgeving genieten. Om de treelofts 3,5 meter hoog te krijgen wordt niets aan het toeval overgelaten. Onder meer twaalf steunpalen worden acht meter diep de grond ingeboord.

De treelofts kunnen vanaf volgend jaar gehuurd worden voor zo’n 150 euro per nacht. En voor de liefhebbers: kopen kan ook. De kostprijs bedraagt 190.000 euro.

Tijdens het weekend van 25 en 26 juni zijn er Open Dagen waarbij je de treeloft kan gaan bekijken. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content