Nieuw groot militair museum in Nederland

© BMD

Dit najaar wordt op de voormalige historische vliegbasis Soesterberg het Nationaal Militair Museum geopend.

Dit najaar wordt op de voormalige historische vliegbasis Soesterberg het Nationaal Militair Museum geopend.
Een gloednieuw museum dat is ontstaan uit een samenvoeging van het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft. Onder het dak van 250 x 110 meter tonen de collecties van de landmacht en de luchtmacht de betekenis van de krijgsmacht. In het gebied eromheen ligt o.a. een herdenkingsplein, een stiltetuin en een activiteitenterrein.

Tal van grote collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Moderne museale presentaties met beeld en geluid en persoonlijke verhalen van militairen en veteranen nemen de bezoeker mee in de wereld van de krijgsmacht. In zes themadelen wordt duidelijk hoe verweven de krijgsmacht is met de maatschappij. Op het buitenterrein is ruimte voor demonstraties en evenementen.

Voor jong én oud

Het museum is voor iedereen, jong én oud. Een tank besturen, plaatsnemen in een F-16 simulator, een bom onschadelijk maken of gewoon dwalen tussen tanks en vliegtuigen. Je laten verrassen door een theatervoorstelling of je laten raken door de ervaringen van veteranen: het kan allemaal. De uitkijktoren van 33 meter hoog biedt uitzicht op het oudste luchtvaartgebouwtje (gebouw 45) en bij helder weer zelfs de Utrechtse Domtoren.

Bezoekers zijn vanaf dit najaar welkom in Soesterberg. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content