Nieuw Boutique Hotel geopend in Middelburg

Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg bevindt zich in een gemeentelijk monument gelegen midden in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad, op 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en de beroemde abdij van Middelburg. Hotel The Roosevelt telt 4 hotel suites, 24 boutique hotelkamers, vergaderruimten, trendy wijnbar The Orient en een beschutte stadstuin.

Uniek monument met bijzondere ligging

Het hotel is gevestigd in een uniek monument, het voormalige Polderhuis, waar het polderbestuur zetelde. Zij bewaakten de dijken van Walcheren en inden de maatschapbelasting van de boeren. Het pand kreeg een soort Zeeuwse onverzettelijkheid mee, vandaar de robuuste, massieve uitstraling en heel veel authentieke details. Het biedt uitzicht over het plein voor de Abdij en de kerktoren ‘De Lange Jan’.

Ook bijzonder is de ligging midden in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad op 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en de beroemde abdij van Middekburg. Hier zetelt naast het Provinciebestuur en het Zeeuws Museum ook het Roosevelt Study Center.

De naam Roosevelt

De naam “Roosevelt” is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders, gaf in 1941 zijn beroemde State of Union waarbij hij stelt dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Om deze idealen levend te houden en het gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door het Roosevelt Study Center gelegen aan de overzijde van het hotel eens in de twee jaar de Four Freedoms awards uitgereikt. Vorig jaar werd een Four

Freedoms award uitgereikt aan de winnares van de Nobelprijs voor de vrede, Malala. Ook de universiteit van Middelburg, het University College Roosevelt, is vernoemd naar Roosevelt. Een aantal favorieten van President Franklin D. Roosevelt zijn terug te vinden in het hotel, zoals:

Boeken

President Roosevelt hield van lezen. Hij had meer dan 20.000 boeken in zijn collectie en hiervan was een van zijn favoriete boeken ‘A collection of Rudyard Kipling poems’. Een boek met een bundeling van gedichten, waarin de imperialistische kijk op het leven, sterk naar voren kwam. De hotelgast kan dit boek terugvinden in de boekenkast.

Blauw

Voor de inrichting van Hotel The Roosevelt is een zeer speciale kleur blauw gekozen, aquamarijn. De kleur blauw was de favoriete kleur van de vrouw van President Roosevelt, Eleanor. Blauw is naast de officiële kleur van de democratische partij in de Verenigde Staten, ook een onderdeel van de Nederlandse vlag. De voorouders van Franklin D. Roosevelt komen uit Zeeland en hij was erg trots op zijn Nederlandse/Zeeuwse roots.

Bloemen

Een typisch Nederlands product, waar ook de Amerikaanse familie Roosevelt veel van hield, zijn bloemen. Wilde bloesem, magnolia en rozen waren enkele van de favorieten van de familie. Deze en vele andere bloemen zijn te vinden in de publieke ruimtes en de bijzondere stadstuin.

Sigaren

Bijzondere sigaren zullen verkocht gaan worden in Hotel The Roosevelt. Zowel President Theodore Roosevelt, als president Franklin D. Roosevelt rookten graag een goede sigaar. In de eerste helft van de 20e eeuw maakten sigarenmakers vaak speciale sigaren, waarop een president en/of een presidentskandidaat werd afgebeeld met prachtig bedrukte sigarenbandjes. Voor president Franklin D. Roosevelt is er ook een mooi etiket ontwerpen in zijn herverkiezings- periode. Bijzondere sigaren zullen verkocht gaan worden in Hotel The Roosevelt.

Alle kamers zijn kleurrijk anders

De 28 boutique hotelkamers en suites zien er allemaal verschillend uit en hebben een eigentijdse design inrichting met opvallende kleuren. Er zijn kamers met een eigen patio, met plafonds van meer dan 4 meter hoog en kamers waar de originele kluizen van het Polderhuis werden omgebouwd tot badkamer of waar de oude kastenwanden nog in zitten. De keuze van de type kamer bepaald de gast zelf via de website.

The Orient

De hotelbar is de ontmoetingsplek waar hotelgasten kunnen genieten van een glas wijn, champagne of een cocktail en ‘signature platters’, international bar food, maar ook de Zeeuwse oesters en ‘kreukels’ staan op de kaart.

Middelburg: stad voor ontdekkers

Middelburg is een stad voor ontdekkers. Ontdekkers van imposante monumenten, sierlijke gevels en middeleeuwse straatjes. Maar ook voor liefhebbers van speciaalzaken, restaurantjes, pleintjes en terrassen. Voor mensen die zich graag onderdompelen in cultuur, festivals en culinaire buitenfeesten. Middelburg telt meer dan 1100 monumenten en is de derde momumentenstad van Nederland. Wie door de middeleeuwse Kuiperspoort, de Spanjaardstraat of langs de kaaien loopt, waant zich in de tijd dat Middelburg bekendstond als grootste koopliedenstad van de Noorderlijke Nederlanden en de Oost-Indiëvaarders hun kostbare goederen opsloegen in de pakhuizen aan de Binnenhaven.

Het 83 kilometer strand en een bezoekje aan buurtsteden als Domburg en Veere, maken een verblijf in Middelburg aantrekkelijk. Watersporters en golfers komen ook aan hun trekken met het strand en een 9 holes golfbaan op een 15 minuten rijden.

Na de opening van de Westerscheldetunnel is de Zeeuwse kust makkelijk te bereiken vanuit België. Antwerpen 90 km/1 uur, Gent 70 km/1 uur, Brussel 130 km/1 oe uur, Hasselt 160 km/1 oe uur, Luik 200 km/2 uur, Brugge 90 km /1 oe uur.

Bezoektips

Kunst & Cultuurroute – iedere eerste zondag van de maand

Middelburgse restaurants op betaalbaar ‘sterren’niveau:

Restaurant Scherp

Restaurant De Gouden Bock

Restaurant De Gespleten Arent

Restaurant De Eetkamer

Café Restaurant Desafinado

Naar het strand: 83 km stranden – kies Dishoek voor een strand- en duinwandeling

Het Zeeuwsmuseum met meer dan dertigduizend kunstschatten uit het Zeeuwse verleden

Bezoek Middelburg per boot met een gids

Hotel The Roosevelt verhuurt allerlei soorten fietsen: stadsfiets, toerfiest, electrische fiets, tandemfiets

Hotel Roosevelt

Nieuwe Burg 424331 AH Middelburg

+31 118 43 63 60info@hoteltheroosevelt.nl

4 suites en 24 boutique hotelkamers

Prijzen: van 94 tot 394 per kamer/suite per nacht

Ontbijt: inbegrepen in de hotelprijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content