Weinig landen zijn zo moeilijk om te fotograferen als Noord-Korea. Foto's nemen mag er immers enkel volgens strikte richtlijnen. Toch lukte het Magnum-fotograaf Carl De Keyzer om een ongelimiteerde toegang te krijgen tot het besloten land.

Carl De Keyzer
© Carl De Keyzer

De Keyzer trok zestig dagen rond door het mysterieuze en complexe land, op de rand van een kernoorlog. Hij kreeg de kans foto's te maken van plaatsen die nooit eerder gefotografeerd mochten worden. Hij selecteerde 250 beelden van marsen, in de klas, op de schietbaan, in de metro, bij mensen thuis en van mensen die plezier hebben in een pretpark voor het boek D.P.R.Korea Grand Tour, uitgegeven door Lannoo.

Carl De Keyzer
© Carl De Keyzer

Vanaf 9 december tot en met 2 april worden de foto's tentoongesteld in de Floraliën Hal in het Citadelpark in Gent.

Carl De Keyzer publiceerde eerder onder andere boeken over Cuba, Congo en Rusland.

Carl De Keyzer - D.P.R. Korea Grand Tour - Gesigneerd (Engelstalig) Uitgeverij: Lannoo Aantal pagina's: 528 Prijs: 49,99 euro

Weinig landen zijn zo moeilijk om te fotograferen als Noord-Korea. Foto's nemen mag er immers enkel volgens strikte richtlijnen. Toch lukte het Magnum-fotograaf Carl De Keyzer om een ongelimiteerde toegang te krijgen tot het besloten land. De Keyzer trok zestig dagen rond door het mysterieuze en complexe land, op de rand van een kernoorlog. Hij kreeg de kans foto's te maken van plaatsen die nooit eerder gefotografeerd mochten worden. Hij selecteerde 250 beelden van marsen, in de klas, op de schietbaan, in de metro, bij mensen thuis en van mensen die plezier hebben in een pretpark voor het boek D.P.R.Korea Grand Tour, uitgegeven door Lannoo. Vanaf 9 december tot en met 2 april worden de foto's tentoongesteld in de Floraliën Hal in het Citadelpark in Gent. Carl De Keyzer publiceerde eerder onder andere boeken over Cuba, Congo en Rusland.