Nieuw attractiepark rond stripblad Spirou geopend in de Provence

A man dressed as Belgium comics hero Spirou poses as part of the official opening of the Spirou Provence Park in Monteux, southern France, on June 1, 2018. / AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS © AFP

Het nieuwe attractiepark is vier hectare groot en ligt in Monteux, gelegen tussen Orange en Avignon (Provence). De uitbaters hopen in het eerste seizoen 300.000 bezoekers te verwelkomen.

Het park heeft als thema het stripweekblad Spirou van uitgeverij Dupuis, rond stripfiguren zoals Robbedoes, de Blauwbloezen, Guust Flater en Lucky Luke. ‘We ambiëren een familiaal, gezinsvriendelijk park’, zegt voorzitter Daniel Bulliard. ‘Het is de bedoeling dat de mensen die nu grootouders zijn en Robbedoes al lang kennen, naar hier komen met hun kleinkinderen.’

De bouw van het park kostte zo’n 40 miljoen euro, voor het grootste deel een investering van privépartners. Ook de regio Provence Alpes Côte d’Azur investeerde in het park, met name 600.000 euro. De komende jaren willen de initiatiefnemers nog eens 40 miljoen euro investeren.

Het park telt naast alle attracties ook zes restaurants en acht winkels. ‘Sommige mensen spraken al van ‘het Disneyland van het zuiden’, maar dat is toch overdreven’, zegt de communicatieverantwoordelijke van het park. Een ticket kost 32 euro voor een volwassene en 25 euro per kind.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content