Niet opgeladen gsm’s en tablets verboden op vluchten naar de VS

© iStockphoto

Elektronische apparaten zoals gsm’s of tablets die niet zijn opgeladen, zijn verboden op bepaalde directe vluchten naar de VS. Dat heeft de Amerikaanse transportveiligheidsdienst TSA meegedeeld.

Volgens de TSA (Transport Security Administration) worden alle elektronische toestellen door het veiligheidspersoneel op luchthavens gecontroleerd. Daarbij kan aan de eigenaars worden gevraagd om de toestellen op te starten, inclusief mobiele telefoons. Niet opgeladen toestellen zullen niet mee aan boord mogen.

De TSA herinnert er aan dat de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Jeh Johnson, vorige woensdag heeft bekendgemaakt dat de veiligheidsmaatregelen worden verstrengd in een reeks luchthavens in Europa en het Midden-Oosten van waaruit rechtstreekse verbindingen vertrekken met de VS.

Volgens NBC, dat zich baseert op bronnen bij het dossier, vrezen de autoriteiten dat draagbare computers, tablets, gsm’s en andere elektronische toestellen als bommen kunnen worden ingezet. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content