Niet meer naakt lopen in San Francisco

© Reuters

De Amerikaanse stad San Francisco heeft een decreet goedgekeurd dat nudisme op straat verbiedt.

De Amerikaanse stad San Francisco heeft een decreet goedgekeurd dat nudisme op straat verbiedt.

Nadat het stadsbestuur het voorstel had gestemd, trokken tegenstanders van het decreet naar het stadhuis en begonnen er te strippen.

Vrijheid, blijheid

San Francisco staat bekend om zijn alternatieve cultuur en liberale imago. Er zijn dan ook veel tegenstanders die de nieuwe regel niet zien zitten.

Het voorstel werd maar nipt goedgekeurd. Zes gemeentebestuurders stemden vóór en vijf tegen het voorstel van de democraat Scott Wiener, gemeenteraadslid van de wijk Castro. Die wijk staat bekend als homowijk, waar mannen zich vaak naakt op straat vertonen.

Niet alles mag

Nudisme is vanaf februari 2013 verboden in de meeste openbare ruimtes, zoals op straat en in het openbaar vervoer. “Castro en San Francisco in het algemeen staan bekend om hun vrijheid van meningsuiting en tolerantie, maar dat wil nog niet zeggen dat alles onder alle omstandigheden toegelaten kan worden”, argumenteerde Wiener.

Het decreet legt voortaan boetes op. Die kunnen oplopen van 100 dollar (78 euro) voor de eerste keer tot 500 dollar (390 euro) en een jaar gevangenisstraf voor mensen die het verbod herhaaldelijk aan hun laars lappen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content