De vakanties van mijn kinderjaren leken eindeloos te duren. Ze begonnen altijd met een volgestouwde auto op weg naar het zuiden van Spanje. Daar logeerden we een maand lang in een huis aan het strand. Kleding hadden we nauwelijks mee, want onze vakanties brachten we in ons blootje door. Dat was voor ons zo normaal dat het me amper was bijgebleven. Tot ik onlangs vrienden die afgelegen Spaanse baai met het leuke vakantiehuis tipte, en ze me nadien verbouwereerd kwamen vertellen dat het een nudistenstrand was. Wat ik me wel nog haarscherp herinner, is de grillige kust vol kiezels en rotsen, de vaak woeste en hoge golven en de geur van vis op de barbecue. Het zijn flarden vakantieherinneringen waar ik nog steeds warm van word.

Later werd elke zomer anders en leek elke grote vakantie korter, helaas. Ik trok met de rugzak door Braziliaanse bossen, doorkruiste per motorfiets een handvol Europese landen, en ging geregeld op citytrip. Een enkele zomer bracht ik op een ligstoel bij een zwembad door, in het gezelschap van dikke boeken. Vakantie komt elk jaar in een andere gedaante, maar één ding is zeker: ik trek er altijd op uit.

Dit jaar heb ik, naar het voorbeeld van de thuisblijvers uit onze reportage Enkeltje achtertuin, heel even overwogen om het eigen terras als eindbestemming te kiezen. Maar bij het lezen van de reistips in België en de buurlanden in dit magazine, begon het al snel weer te kriebelen. Hoe graag ik ook thuis ben, een echt vakantiegevoel krijg ik pas wanneer ik de deur achter mij kan dichttrekken. Niet de bestemming is van belang, wel het idee om alles los te laten, nieuwe herinneringen op te slaan en nadien vol energie de draad weer op te nemen.

Prettige vakantie!

Vanaf 1 juli lassen we bij Knack Weekend een zomerstop in. Om je toch een zomer lang leesplezier te bezorgen - waar dienen lange zomers anders voor? - hebben we van dit laatste juninummer een extra dik magazine gemaakt: een vakantiespecial vol zonnige mode, inspirerende verhalen, staycationtips en tuinfeestvibes. Van hangmat tot zwemvijver, dit is een gids voor het grote genieten. Heb je zomernummer in pakket gemist? Koop het nu samen met en douchegel van RainPharma voor maar 7.95 euro in de krantenwinkel.

Ook opweekend.be blijven we je de komende weken voorzien van vers leesvoer. Een hele mooie zomer gewenst en graag tot 19 augustus, dan zitten we opnieuw in je vertrouwde Knack-pakket!

Cover, Foto R.V.
Cover © Foto R.V.
De vakanties van mijn kinderjaren leken eindeloos te duren. Ze begonnen altijd met een volgestouwde auto op weg naar het zuiden van Spanje. Daar logeerden we een maand lang in een huis aan het strand. Kleding hadden we nauwelijks mee, want onze vakanties brachten we in ons blootje door. Dat was voor ons zo normaal dat het me amper was bijgebleven. Tot ik onlangs vrienden die afgelegen Spaanse baai met het leuke vakantiehuis tipte, en ze me nadien verbouwereerd kwamen vertellen dat het een nudistenstrand was. Wat ik me wel nog haarscherp herinner, is de grillige kust vol kiezels en rotsen, de vaak woeste en hoge golven en de geur van vis op de barbecue. Het zijn flarden vakantieherinneringen waar ik nog steeds warm van word. Later werd elke zomer anders en leek elke grote vakantie korter, helaas. Ik trok met de rugzak door Braziliaanse bossen, doorkruiste per motorfiets een handvol Europese landen, en ging geregeld op citytrip. Een enkele zomer bracht ik op een ligstoel bij een zwembad door, in het gezelschap van dikke boeken. Vakantie komt elk jaar in een andere gedaante, maar één ding is zeker: ik trek er altijd op uit. Dit jaar heb ik, naar het voorbeeld van de thuisblijvers uit onze reportage Enkeltje achtertuin, heel even overwogen om het eigen terras als eindbestemming te kiezen. Maar bij het lezen van de reistips in België en de buurlanden in dit magazine, begon het al snel weer te kriebelen. Hoe graag ik ook thuis ben, een echt vakantiegevoel krijg ik pas wanneer ik de deur achter mij kan dichttrekken. Niet de bestemming is van belang, wel het idee om alles los te laten, nieuwe herinneringen op te slaan en nadien vol energie de draad weer op te nemen. Prettige vakantie!