Niet-alledaagse reizen

Op vakantie op een speciale manier of naar een bijzondere plaats? Gespecialiseerde touroperators maken allerlei niet-alledaagse reizen mogelijk.

Iran Silk Road biedt een gevarieerd reisprogramma naar Iran. Sebastiaan Straten van Iran Silk Road Reizen gelooft in toenadering: ”Iraniërs willen niets liever dan in vrijheid en vriendschap met elkaar en de wereld leven”. Ook backpackers en individuele reizigers kunnen bij Silk Road terecht voor hulp met visa, hotels, tickets, locale gidsen, excursies en reisplanning.

Schoon streven

Het bijzondere van een reis kan ook betrekking hebben op de doelstellingen van de organisatie, zoals geldt voor exposant Het Schone Streven. Deze stichting werkt zonder winstoogmerk en organiseert reizen naar Indonesië, Thailand, Maleisië en Vietnam. Alle opbrengsten worden besteed aan hulpverlenings- en ontwikkelingsprojecten.

Vrijwilligerswerk

Wie vakantie en reizen wil combineren met persoonlijke hulp in een ontwikkelingsproject kan terecht bij Baobab. Naast familiereizen, single-reizen, één ouder reizen is in het reisprogramma ook Fair Travel en Work opgenomen.

Dit zijn reguliere rondreizen naar zes bestemmingen waarvan de duur verlengd kan worden om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld lesgeven op een school, koken voor weeskinderen of het schilderen van een gemeenschapshuis. Baobab biedt ook acht themareizen aan, zoals festivalreizen naar India of Mongolië.

Egyptoloog

In samenwerking met National Geographic organiseert Thika Travel reizen naar de Noordpool en de Zuidpool, Latijns Amerika, Afrika en de Indische Oceaan. Deze reisorganisatie heeft het programma avontuurlijke groepsreizen in de jaren negentig omgebouwd tot reizen op maat.

Dankzij de samenwerking met National Geographic heeft Thika Travel deuren geopend die voor anderen gesloten blijven. Zo kan een rondreis door Egypte worden begeleid door dr Zahi Hawass, de Egyptische egyptoloog die wereldfaam verwierf met zijn onderzoek naar Toetanchamon.

Berggorilla’s

Evenmin alledaags zijn de reizen van Africa Miracles naar veel unieke locaties in Afrika, met als ultieme ervaring een tracking naar de berggorilla’s in Rwanda. Ook bijzonder zijn rondreizen te paard in Kenia, Tanzania, Uganda en Zuid-Afrika en luxe fly-in safari’s waarbij u in een privévliegtuig van het ene naar het andere natuurpark vliegt.

Nog meer inspirerende reizen

BBI Travel: Vader & Zoon reizen met als oogmerk om tijdens deze avontuurlijke trip de band te verstevigen.

Go Explore: Omdat veel behoefte is aan het willen bijdragen aan ontwikkelingswerk gedurende 1 tot 3 weken en dit nauwelijks is te boeken, biedt Go Explore deze mogelijkheid aan per 2011.

Green Journeys: Selecteert plekken waarmee de reiziger met zijn verblijf automatisch bijdraagt aan het behoud van het gebied. Natuur en duurzaamheid gaan hand in hand.

Norge Reiser: Nieuw deze winter: speciale Noorderlichtreizen naar de Lofoten en Vesterålen.

ACSI: SunLodge Safari: Een compleet uitgeruste tent in koloniale stijl.

All for Nature: Duurzame reizen. Laten reizigers direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld m.m.v. Jane Goodall!

Sawadee Reizen: een groot aantal nieuwe reizen o.a. naar Venezuela, Ghana, Zimbabwe en Australië en bijzondere reizen naar Europa’s laatste ongerepte natuur, de PAN Parks in Italië en Finland.

Stichting Matunkha: voor een andere vakantie in Malawi. Op safari naar Nyika plateau,met een ranger op pad in Vwaza Marsh, wandel routes, hiken in de bergen, relaxen aan Lake Malawi, de boeiende geschiedenis van Livingstonia,uit logeren bij een lokaal gezin, de cultuur, tot rust komen in een eigen rondavel, in traditionele Afrikaanse stijl gebouwd. Alle winsten komen ten goede aan het Matunkha centre dat is opgericht voor de AIDS wezen en patiëntenzorg.

Sunita Reizen: Arunachal Pradesh is een klein Himalayastaatje van India. Het grenst aan de Oostkant van Bhutan en is nog grotendeels onontdekt. Sunita Reizen verzorgt individuele reizen naar dit gebied en ook reizen voor kleine groepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content