Newfoundland en Labrador

Newfoundland en Labrador is de meest oostelijke provincie van Canada. Het is een bijzonder ruige provincie, ideaal voor avonturiers: grillige kusten, diepe fjorden, drijvende ijsbergen in zee, wildernisgebieden zonder enige voorziening en een ruig klimaat. Maar er zijn ook lieflijke kanten: de hartelijke bevolking, knusse vissersdorpjes en talloze mooie meertjes en kreken.

Newfoundland en Labrador is de meest oostelijke provincie van Canada en bestaat uit twee delen: het eiland Newfoundland en Labrador op het vasteland. De twee worden gescheiden door de Strait of Belle Isle.

Deze provincie staat misschien vooral bekend om de twee populaire hondensoorten die hun namen danken aan deze onherbergzame, maar erg mooie delen van Canada. De provincie kan bovendien bogen op een lange en rijke historie. Zo vind je hier de oudste begraafplaats in Noord-Amerika (L’Anse-Amour Burial Mound), de oudste stad in Noord-Amerika (St. John’s, de hoofdstad van de provincie) en verschillende vuurtorens uit de negentiende eeuw.

Het is bijzonder ruige provincie, ideaal voor avonturiers: grillige kusten, diepe fjorden, drijvende ijsbergen in zee, wildernisgebieden zonder enige voorziening en een ruig klimaat met veel regen, nevel en weinig warme dagen.

Toch zijn er ook lieflijke kanten. De bevolking is erg hartelijk en gastvrij, in de historische vissersdorpjes hangt een knusse sfeer en in het binnenland liggen talloze lieflijke meertjes en kreken.

Wat je hier zeker niet moet missen is een boottocht naar de gebieden waar walvissen leven. Je kan zo’n tocht onder andere maken vanuit de hoofdstad St.John’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content