New York vindt nieuwe bestemming voor telefooncellen

© Thinkstock

Ongebruikte telefooncellen krijgen in New York een nieuw leven.

De cabines zullen uitgerust worden met touchscreens die toegang bieden tot internet. Dat is meegedeeld door het stadsbestuur.

Vanaf mei zullen 250 telefooncellen voor een proefproject voorzien worden van 81 centimeter grote touchscreens. New Yorkers en toeristen zullen er gratis lokale informatie over onder meer transportmiddelen, restaurants, historische bezienswaardigheden en toekomstige evenementen kunnen opzoeken.

De informatie zal in verschillende talen beschikbaar worden gesteld. Volgens woordvoerder Nicholas Sbordone is het de bedoeling om tien talen te selecteren. Die zullen worden uitgekozen in functie van de vraag.

Op langere termijn moet het ook mogelijk worden om via de schermen te skypen of e-mails te bekijken. De internetmogelijkheden zullen wel beperkt blijven.

Het is overigens niet de bedoeling dat de telefooncellen volledig uit het leven van de New Yorker worden gebannen. Het stadsbestuur zal op zoek gaan naar plaatsen waar minstens twee toestellen vlakbij elkaar staan. Eén daarvan zal dan door een scherm worden vervangen, waardoor er nog altijd openbare telefoons beschikbaar zullen zijn.

Momenteel telt New York 12.800 telefooncellen, die echter almaar minder gebruikt worden, aldus Sbordone. Vorig jaar werden er via de cabines toch nog altijd 27 miljoen telefoontjes gepleegd. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content