New York krijgt nieuwe ferrydienst van en naar Manhattan

© AFP

De stad New York lanceert op 1 mei een nieuwe ferrydienst die Manhattan vlotter bereikbaar moet maken vanuit Queens, Brooklyn en de Bronx.

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

Burgemeester Bill de Blasio doopte de eerste van twintig ferry’s die het verkeer in de miljoenenstad wat vlotter moeten helpen trekken.

De volgens de Blasio “erg propere en stille” catamarans met een capaciteit van 150 passagiers elk zullen 365 dagen per jaar varen, van 5.30 uur tot 20.30 uur op weekdagen en van 7.30 uur tot 21.30 uur in de weekends. De ticketprijs zal in lijn liggen met die van de metro – 2,75 dollar.

New York krijgt nieuwe ferrydienst van en naar Manhattan
© AFP

“Dit gaat de levenskwaliteit van de New Yorkers verbeteren”, zo maakt de burgemeester zich sterk. “We willen hun leven wat kalmer, wat minder gestresseerd maken. Een kleine trip per ferry maakt de zaken wat aangenamer en brengt hen sneller op hun bestemming.”

New York steekt 30 miljoen dollar per jaar in de veerdienst, die in totaal 21 stops zal aandoen. De stad herinvesteert zo in een dienst die quasi volledig werd afgebouwd na de crisissen van de jaren ’70. De voorbije jaren bleef enkel de gratis ferry tussen Manhattan en Staten Island nog over als overheidsdienst, naast enkele private lijnen aan 4 tot 6 dollar per trip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content