New York krijgt een nachtburgemeester

© Getty Images

New York heeft, in navolging van Amsterdam, voortaan niet alleen een gewone burgemeester, maar ook een nachtburgemeester.

Behalve een ‘gewone’ burgemeester heeft New York nu ook een nachtburgemeester. De 47-jarige Ariel Palitz is de eerste houder van de titel ‘Senior Executive Director of the Office of Nightlife’. In die functie moet Palitz, tien jaar lang (van 2004 tot 2014) eigenares van de Club Sutra in Manhattan, zorgen voor de synergie tussen stadsbestuur enerzijds en clubs, bars en cafés anderzijds.

Burgemeester Bill de Blasio roemde zijn nachtcollega als iemand ‘die de verzuchtingen van live-muzikanten, kunstenaars, horeca-eigenaars en de omwonenden perfect aanvoelt’. Palitz heeft ook al drie jaar in de gemeenteraad van de Big Apple, zoals bekend een ‘city that never sleeps’, gezeteld. Na haar job als nachtclubeigenares is zij raadgeefster van ondernemingen geworden die projecten in het nachtleven van New York willen concretiseren.

Volgens de krant New York Times krijgt de burgemeesteres een jaarloon van 130.000 dollar (105.000 euro) en een budget van 300.000 dollar (242.000 euro).

Het idee van een nachtburgemeester komt oorspronkelijk uit Amsterdam, waar die post al sinds 2012 bestaat. Ook in Parijs en Londen zijn er bindmiddelen tussen politiek en nachtleven in de vorm van respectievelijk de ‘Conseil de la Nuit’ en een ‘Night Czar’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content