Nepal heropent historische sites na aardbeving

© REUTERS

Nepal heropent de historische sites in en rond Kathmandu na de hevige aardbeving die zeven weken geleden delen van het cultureel patrimonium verwoestte. Unesco reageert bezorgd.

Dans en zang moesten zorgen voor een vrolijke noot bij de officiƫle heropeningsceremonie op de Durbar Square van Bhaktapur, een plek nabij de hoofdstad Kathmandu die rijk is aan hindoetempels, koninklijke paleizen en standbeelden. Het feest smaakt een tikje bitter, want een deel van het erfgoed werd ernstig beschadigd na de dodelijke aardbeving.

“Nepal is een veilig land en er is geen enkele reden om je geplande reis af te zeggen. Dat is de boodschap die we vandaag willen meegeven,” zegt Bhesh Narayan Dahal, de directeur van het departement Archeologie van het Ministerie van Toerisme.

Unesco bezorgd

Het land bereidt zich al voor op het aanstormende hoogseizoen, maar het wordt ook nog steeds dagelijks getroffen door naschokken. Unesco uit zich dan ook bezorgd: veel historische sites zijn volgens de werelderfgoedorganisatie nog “in precaire toestand”.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content